Your browser does not support JavaScript!
 
 
Logo: Western University Canada
Logo: Hospitality at Western University
 

Staff Contest
January 2018 - Strange... But True Trivia

Thank you for your participation, and congratulations to
Jenn Baynham - Centre Spot, the WINNER of this contest.

 

Answers

A little quiz for those of you who are up for a fresh challenge in a fresh year! These are not trick questions - they are straight-forward questions with straight-forward answers. Good luck!

  1. Name the one sport in which neither the spectators nor the participants know the score or the leader until the contest ends.
    Answer: * Boxing
  2. What famous North American landmark is constantly moving backward?
    Answer: * Niagara Falls - the rim is worn down about two and a half feet each year because of the millions of gallons of water that rush over it every minute
  3. Of all vegetables, only two can live to produce on their own for several growing seasons. All other vegetables must be replanted every year. What are the only two perennial vegetables?
    Answer: * Asparagus and rhubarb
  4. What fruit has its seeds on the outside?
    Answer: * Strawberry
  5. In many liquor stores, you can buy pear brandy, with a real pear inside the bottle. The pear is whole and ripe, and the bottle is genuine; it hasn't been cut in any way. How did the pear get inside the bottle?
    Answer: * It grew inside the bottle. The bottles are placed over pear buds when they are small, and are wired in place on the tree. The bottle is left in place for the entire growing season. When the pears are ripe, they are snipped off at the stems.
  6. Only three words in standard English begin with the letters "DW" and they are all common words. Name two of them.
    Answer: * Dwarf, dwell and dwindle
  7. There are 14 punctuation marks in English grammar. Can you name at least half of them?
    Answer: * Period, comma, colon, semicolon, dash, hyphen, apostrophe, question mark, exclamation point, quotation mark, brackets, parenthesis, braces, and ellipses
  8. Name the only vegetable or fruit that is never sold frozen, canned, processed, cooked, or in any other form except fresh.
    Answer: * Lettuce
  9. Name 6 or more things that you can wear on your feet beginning with the letter "S".
    Answer: * Shoes, socks, sandals, sneakers, slippers, skis, skates, snowshoes, stockings, stilts
 
 
Staff Site Menu
 
 
Stay Connected
 
News & Events
News & Events at Hospitality Services
Email
Online Contact Us Form